Kronen en bruggen

Met een kroon of brug maken we jouw gebit weer mooi compleet. Om een stevige kroon of brug te maken, is het belangrijk dat je tanden en tandvlees gezond zijn. Bij een kroon of brug bouwen we namelijk op je bestaande tanden en kiezen. Is je eigen tand of kies niet sterk genoeg om een kroon of brug te dragen, dan is een implantaat vaak een goede oplossing.

Wij maken van iedere kroon, brug en prothese een klein kunstwerkje met zijn eigen kleur en perfecte pasvorm. Alles voor een mooie lach.

 

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Met een laagje cement maakt de tandarts de kroon vast. Je tand of kies krijgt met een kroon de eigen sterkte en een mooie, passende vorm terug.

 

Wat is een brug?

Mis je een of meer tanden of kiezen, dan kan de tandarts die vervangen door een brug. We maken twee kronen met een zwevende kroon. De twee kronen zitten links en rechts vast aan je tand of kies. De zwevende kroon of dummy hangt daar tussenin.

 

Uit welke materialen kan ik kiezen?

We maken kronen en bruggen van 100% porselein en we maken kronen en bruggen van porselein op een metalen kapje. Het voordeel van 100% porselein is dat de tand of kies er het meest natuurlijk en mooi doorschijnend uitziet. En het nieuwste porselein is zo hard dat het minstens zo stevig is als een brug of kroon met een metalen kapje als ondergrond.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling bestaat uit een aantal stappen en bezoeken:

  • De eerste afspraak is bij de tandarts. De tandarts slijpt een of meer tanden of kiezen kleiner zodat er een kroon op past. Dan maakt de tandarts een afdruk. Voordat je naar huis gaat, plaatst de tandarts een noodkroon.
  • De tandtechnicus maakt met de afdruk een gipsmodel van het kaakdeel waar de kroon of brug op moet passen. Op dit gipsmodel ontwerpt de tandtechnicus een kroon of brug. Deels digitaal met een speciaal computerprogramma en deels met de hand voor de perfecte afwerking in kleur en vorm.
  • De tandarts plaats de kroon of brug in je mond.

 

We doen alles voor een mooie lach.